ALV 2018

ALV 2018

header_kerstbrunch2

header_kerstbrunch2

header_fietsen

header_fietsen

header gezelschap3

header gezelschap3

header_wim en nico

header_wim en nico

dagtocht loopplank

dagtocht loopplank

header_kerstbrunch

header_kerstbrunch

dagtocht vlaai

dagtocht vlaai

Maaltijd

Maaltijd

header_fietsen2

header_fietsen2

header_voorjaarsbuffet2

header_voorjaarsbuffet2

Sluizen

Sluizen

header gezelschap5

header gezelschap5

header DB 2022

header DB 2022

header_zandsculpturen

header_zandsculpturen

Verslag busreis naar Noord Holland

Rond kwart voor negen dinsdagmorgen 28 mei 2024 verzamelden de deelnemers aan onze busreis zich bij de Olympiahof. Nadat iedereen een plekje in de bus had ingenomen en ook de rollators ingeladen waren vertrokken wij om 9 uur met prachtig weer voor de reis naar Noord-Holland. Eva heeft iedereen welkom geheten en een plezierige dag toegewenst. Onderweg heeft chauffeur Gijs ons verteld over bijzonderheden die langs de route te zien waren. Gijs had de route goed voorbereid. Vanwege files op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam koos hij voor de route via Barneveld en Hoevelaken. Zo zijn wij zonder noemenswaardig oponthoud snel langs  Amsterdam gekomen.

De eerste stop was bij de Simonehoeve in Katwoude. In deze kaasboerderij en klompenmakerij werden wij ontvangen met koffie en appelgebak. Na een uitleg over het maken van kaas en klompen was er gelegenheid om te proeven van de 27 verschillende soorten kaas die op de boerderij gemaakt worden. Natuurlijk konden er ook kaas en souvenirs gekocht worden.

Na Katwoude volgde een mooie rit door de droogmakerijen Beemster (drooggelegd in 1612) en de Schermer (drooggelegd in 1635). Chauffeur Gijs vertelde onderweg over de omgeving en loodste de grote bus vakkundig door vele nauwe straatjes. Rond half een arriveerden wij voor de verrassingslunch in Oterleek. De lunch met tomatensoep, uitsmijter, kroket en koffie/thee/melk smaakte prima.

De volgende etappe bracht ons naar Amsterdam-Noord. In rondvaartboot “Roos” nam kapitein Joost ons mee op een interessante tocht over de Amsterdamse wateren. Onderweg  wist hij ons te boeien met uitvoerige en humoristische verhalen.  Al met al was dit een zeer geslaagd onderdeel van deze dag.

Bij ons vertrek uit Amsterdam was het inmiddels gaan regenen. Op de terugweg zorgde de avondspits voor enige vertraging. Wim Visscher blikte nog even terug op de mooie reis die we vandaag gemaakt hadden, en bedankte de chauffeur voor zijn vakmanschap en uitleg. Iets na zessen waren wij weer terug op het Olympiaplein en ging iedereen weer zijns weegs.

Algemene indruk: een hele leuke en boeiende dagtocht! Jammer dat er maar 28 deelnemers waren terwijl er ruimte was voor wel 50 personen, ook met rollator. En jammer dat er niemand foto”s heeft gemaakt voor dit verslag.

Eva, bedankt voor je inzet om deze reis te organiseren!